Varna
18°
ясно небе
Влажност: 77%
Вятър: 2m/s ENE
Маскарадът във Варна в снимки
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Пролетният празник на маската, маскарадния и сценичния костюм и народната носия (48)
Снимки: varnautre.bg

Пъстроцветното и оборудвано с атрактивни атрибути множество премина през централната градска част, привличайки вниманието на жители и гости на морската столица (фоторепортаж)

Приказни герои, кукери, маскирани като чудовища, изпълниха централния площад във Варна в съботния следобед. Зрелищната демонстрация е част от третото издание на Пролетния празник на маската, маскарадния и сценичния костюм и народната носия, чиято цел е възраждането на Варненския карнавал. В него се включиха над 800 участници от цялата страна.

Пролетният празник на маската, маскарадния и сценичния костюм и народната носия (77)Пъстроцветното и оборудвано с атрактивни атрибути множество премина през централната градска част – по пешеходната зона на бул. „Княз Борис I”, привличайки вниманието на жители и гости на морската столица. Карнавалът продължи с концерт на входа на Морската градина, където на втора сцена кукерските групи изпълниха характерни ритуали от празничната маскарадна обредност. След приключването му бяха наградени и победителите по категории в конкурсната програма.

Изложба-базар на майстори-занаятчии от цяла България е част от съпътстващата програма на карнавала – от 10 до 20 часа на входа на Морската градина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *