Varna
30°
ясно небе
Влажност: 37%
Вятър: 7m/s W
Варна връща акциите от Пловдивския панаир днес
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Varnautre.bg
Снимка: © Varnautre.bg

Община Варна ще върне акциите от Пловдиския панаир, които миналия август получи като дар от правителството. Това се случва, след като Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на кмета на Община Варна Иван Портних и на групата общински съветници на ГЕРБ, на сесията днес да обсъдят и приемат решение на Общински съвет – Варна за предоставяне безвъзмездно на Министерство на икономиката на акции от Международен панаир – Пловдив в дялова стойност 29%.

И Варна връща акциите от Пловдивския панаир

Мотивите за решението на ИК на ГЕРБ са продължаване на действията за консолидация на държавната собственост в Международен панаир – Пловдив и париране на опитите за дискредитиране на ГЕРБ.

Миналата седмица пловдивският ОбС отмени свое решение от месец април, с което съветниците приеха от държавата близо 21% от акциите с намерението на територията на Панаира да бъде построен Дом за пловдивската опера.

Пловдив скочи на Варна: Върнете ни дела в Панаира!

Варненските 29% щяха да послужат за решаване на проблема с така наречената “Дупка” в центъра на града, но след нареждането на партийното ръководство на ГЕРБ, управата на Варна ще трябва да търси друг начин да преговаря със мажоритарния собственик на Пловдивския панаир Георги Гергов, който притежава и “Дупката”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *