• Varna
  14°
  разкъсана облачност
  Влажност: 71%
  Вятър: 6m/s ESE
  11 спортни дисциплини за Деня на предизвикателството
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  denq-na-predizikatestvoto

  На 7 май, като съпътстващо събитие на Международния лекоатлетически маратон Варна -2017

  Международния лекоатлетически маратон Варна – 2017 и Световният ден на предизвикателството ще се проведат в един и същи ден – 7 май, съобщават организаторите.

  Успоредно със старта на маратона започва и програмата на Световния ден на предизвикателството, която включва много спортни занимания и демонстрации.

  Денят на предизвикателството е посветен на 17 май – ден на българския спорт. Това е ден за спорт и физическа активност, ден за здраве и нови приятели. В него могат да участват всички, които желаят, с някакво спортно занимание или конкретна физическа дейност поне 15 минути без прекъсване с любимия си спорт и според своите физически възможности.

  Проявата се организира от Община Варна със съдействието на Българска асоциация “Спорт за всички”.

  Тази година Международния ден на предизвикателството ще се проведе на 7 май (неделя) от 09.30 часа, Площад „Независимост”, където ще бъде даден и стартът на Маратон Варна.

  Инициативата е спортна и има възпитателен, а не състезателен характер. Всеки участник, който се включи в една от дисциплините – тенис на маса, акро йога, скачане на въже, въртене на обръч, стрелба с лък, скачане на батут, канго джъмпс, зумба, тае бо, кросово бягане, стрелба във футболна врата – „точен шут“, ще получи талон, с който ще участва в томбола с много награди.

  В този ден няма победители и победени – има наградени!

  За контакт и допълнителна информация: е-mail: sportvarna@abv.bg или на тел. 052/820-806, 052/820-812- Дирекция „Спорт”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *