• Варна
  4°
  тъмни облаци
  Влажност: 81%
  Вятър: 6m/s N
  Ердоган към ЕС: Продължавате преговорите за приемането ни или гюле-гюле!
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Европа не спира да подпомага терористите по всевъзможни начини, заяви турският президент

  „Нямате друг избор, освен да отворите преговорните глави, но ако не го направите – довиждане“, с тези думи завърналият се в партийните редици днес Реджеп Ердоган се обърна към европейските лидери, пише БГНЕС.

  Веднага след церемонията по тържественото завръщане на президента в редиците на управляващата партия на справедливостта и развитието /ПСР/ той се включи в заседанието на парламентарната група, и по традиция отправи нападки към ЕС.

  „Европа не спира да подпомага терористите по всевъзможни начини, подкрепа постоянно получава кюрдската ПКК. Защо? За да прекъсне пътя на Турция. Оттук нататък имате само един избор – преговорните глави, които до днес не бяха отворени, да се отворят, друг изход нямате. Ако ги отворите – чудесно! А ако не – гюле-гюле /довиждане/! Турция няма да се моли пред вратите ви, ние не сме портиери. Каквото сте ни казали до днес, всичко сме изпълнили“, отсече Ердоган пред съпартийците си.

  Той не пропусна да критикува и НАТО преди срещата на върха заради 5-те условия, поставени на Анкара, едно от които е прекратяването на извънредното положение.

  „Трябвало да вдигнем извънредното положение, че откъде-накъде. Кажете вие какво ще направите! Вие първо идете и вдигнете извънредното положение във Франция. Значи, там може, а при нас не може, от господата щели сме да искаме разрешение. Може ли изобщо такова нещо? Първо вие си спазвайте обещанията, отворете преговорните глави“, настоя Ердоган.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *