• Варна
  13°
  тъмни облаци
  Влажност: 35%
  Вятър: 7m/s WSW
  Две детски площадки изграждат в кв. “Чайка” и “Бриз”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Нова детска градина за 60 деца бе открита във Варна-DSC_5451

  ..за деца със специални образователни потребности

  В детските градини „Ален мак“ в кв. „Чайка“ и „Бриз“ в местност „Салтанат“ предстои да бъдат изградени детски площадки за игра на открито, които ще бъдат оборудвани със специални игрови съоръжения, създаващи равнопоставена среда за развитие на децата със специални потребности.

  Финансирането се осигурява по Програмата за хуманитарна помощ към отдел „Военно сътрудничество” в Посолството на САЩ, съобщават от дирекция „Европейски и национални оперативни програми“ към Община Варна. Изборът на изпълнител и сключването на договора ще се осъществи от Военноморското инфраструктурно командване на САЩ.

  За целта съвместно с експерти на Община Варна ще бъде подготвено подробно задание за дейностите, които следва да бъдат реализирани. Договорът и изпълнението му ще бъдат съобразени и с изисквания на българското законодателство.

  Програмата за хуманитарна помощ се изпълнява от 1996 г. Проектите са свързани с хуманитарно подпомагане на населението, като те се извършват съвместно от американски и български военнослужещи по време на съвместни учения на наша територия. През 2015 г. по програмата курсанти са пребоядисали Детска градина „Незабравка“, а през 2016г. с доброволен труд е обновена Детска градина „Моряче“.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg