Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Военноморските обезвредиха опасна мина
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
БГНЕС
БГНЕС

Открили я наполовина заровена в пясъка на 100 метра от брега и на 2.5 метра дълбочина

Специалисти от военноморските сили унищожиха опасна морска мина. Тя е открита от водолаз на южния плаж на град Обзор, община Несебър Бургаска област на 2 май срещу дискотека „Антураж”. Бомбата е била на 100 метра от брега и на 2.5 метра дълбочина и е с диаметър 0.80 – 0.85 м. и наполовина заровена в дъното.

Ден по-късно – 3 май към 09.00 ч. на място е изпратено формированието за оказване на помощ при бедствия за разузнаване, обозначаване, извличане, транспортиране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси от Пункт за базиране Варна.

Ръководител на групата е капитан ІІІ ранг Боян Добрев и взривчик главен старшина Георги Георгиев. Медицинското осигуряване е осъществено от главен старшина Юри Пискулийски. Разузнаването е извършено от ст. лейт. Деян Стефанов, главен старшина Ангел Стоянов и матрос Андрей Мутафов.

В 14.10 ч. мината е унищожена на място с отцепване на района и спазване на мерките на безопасност. В 14.30 ч. е направен водолазен оглед и останките от подривената мина са извлечени на брега.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *