Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
ММС: Служебното правителство и областният са виновни за забавянето на стадион „Тича“
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

стадион Тича (5)

Министерството на младежта и спорта изпраща надзорен екип във Варна, който на място да подпомага и контролира процеса по изпълнение до пълното му приключване

Във връзка с появилото се недоволство от страна на феновете на „Черно море“ относно ремонта на стадион „Тича“, от Министерството на спорта заявяват следното:

През последните 3 месеца Министерството на младежта и спорта се управляваше от министър Даниела Дашева и нейния екип. Какви действия са извършвани през този период и какъв контрол е осъществяван върху обекта е въпрос, който следва да се насочи към тях, а не към настоящото ръководство на ММС.

В първия мандат на министър Красен Кралев беше осигурено финансиране за ремонт на тревното покритие и осветлението на стадион „Тича“ и бяха проведени всички необходими процедури.

Завършването на реконструкцията е сред първите задачи, с които се зае министър Кралев след завръщането си на поста. По тази причина веднага беше назначена проверка, която установи, че към момента строежът е спрян по реда на Закона за устройство на територията, тъй като е установена необходимост от преместване на един от осветителните стълбове, поради което е нужна корекция на конструктивен елемент от работния проект. Това е задължение на кандидатстващата страна, а именно областната управа на град Варна, назначена от служебното правителство на 8 февруари, която е запозната с фактическата обстановка след констативен протокол от 16 март 2017 г.

Министерството на младежта и спорта изпраща надзорен екип във Варна, който на място да подпомага и контролира процеса по изпълнение до пълното му приключване. Вече е осъществен контакт с представители на фирмата-изпълнител, които ни увериха, че ремонтът ще приключи в най-кратки срокове.

Бихме желали да уверим феновете на „Черно море“, че ще направим всичко по силите си реконструкцията на стадион „Тича“ да завърши възможно най-скоро и любимият им отбор ще играе на него домакинските си мачове от следващото издание на първенството.

В петък представители на изпълнителя и ММС ще дадат пресконференция, на която ще обявят сроковете за приключване на ремонта.

9 коментара

 1. дачков

  Служебното правителство и служебният министър три месеца си е клатил краката. Ясно откъде тръгва забавянето на ремонта. Ама свърши този филм. Всичко ще си дойде на мястото от тук нататък и ще се засилят изпълнителите.

 2. фен

  Не съм чувал да е имало спиране на парите за стадиона в Русе при служебното правителство, всичкл е политически и предизборни машинации, за това замразиха и строежа на стадион Варна

 3. Говеда на море але!

  абе пак нещо на завъртяха! логично всеки да си измие ръцете с другия! ся нищо чудно да го притупат!

 4. Готвача

  Аз не разбрах къде точно е проблема ? Багера ли е копал накриво, или кабелите за осветлението са ги отрязали по къси ?

  Може да се запишем за рекордите на Гинес – само с един багер два стадиона ще построим…

  Най добре да си играем в Каварна , тъкмо по малко хора ще ни гледат сеира, а и ще можем да се хвалим колко добре играем, без да ни хванат…

 5. Варненец

  Аз изобщо не съм сигурен, че ще е готово в срок , Красен Кралев 3-4 пъти обещаваше фалшиви срокове, сега чета че единия стъл бил на неправилно място и това означава нови основи, голяма играчка пак, много трудно виждам да го направят до 15-ти Юли, освен ако не работят наистина много сериозно, но досега все фалшиви неща обещаваше Кралев.

 6. Говеда на море але!

  Чух слух, че ТИМ ни оставят след края на сезона! А дано!!!

  • Чингиз хан

   Което автоматично означава А окръжна, понеже имаме дълг към Химимпорт 50 милиона, който никой евентуален нов собственик няма да плати и ще трябва да се фалира дружеството.

  • Византиеца

   Няма да ни оставят,тези слухове са всяка година по това време.

  • дачков

   Идиотите които пускат подобни слухове са жалки душици. Гледайте си там великия Спартак и не се занимавайте с моряците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *