Varna
14°
ясно небе
Влажност: 82%
Вятър: 2m/s NE
64 хил. деца на вътрешно оценяване по български и литература
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Изпити-след-7-ми-клас_Ученици

Близо 64 хил. ученици от четвърти клас трябва се явяват днес на национално външно оценяване (НВО) по български език и литература. Изпитът започна в 10 ч. и ще се провежда в 1870 училища. Продължителността е един учебен час, а за децата със специални образователни потребности – два учебни часа.

В петък (12 май 2017 г.) предстои второто външно оценяване по математика, а в понеделник (15 май 2017 г.) и във вторник (16 май 2017 г.) са тестовете по човекът и природата и човекът и обществото. Резултатите от националните външни оценявания по всеки от предметите се измерват в точки и се вписват в удостоверението за завършен IV клас. С точките от изпита по математика може да се кандидатства в профилираните гимназии с профил “Математически” и “Природни науки”, като тежестта на резултата при балообразуването се определя от Педагогическия съвет на конкретното училище.

Целта на националните външни оценявания е да измерят индивидуалните постижения на учениците по различните предмети и да се определи необходимостта от подкрепа, както и да се осъществи мониторинг на образователния процес на различни равнища – училищно, регионално и национално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *