Varna
18°
ясно небе
Влажност: 88%
Вятър: 2m/s SW
Убиец се опита да избяга от затвора, облечен като жена
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

затвор

Бил дегизиран с дълга пола, дамска блуза, подплънки за гърди, руса перука и тъмни очила

55-годишният затворник Франческо Херера Аргуета,обвинен в убийство през септември 2015 г., се опита да избяга от затвора в Сан Педро Сула (Хондурас), по интересен начин – преоблечен като жена, съобщава “Дейли мейл”. Опитът му обаче се оказа неуспешен.

Франческо, който е известен и като Дон Чико, бил дегизиран с дълга пола, дамска блуза, подплънки за гърди, руса перука и тъмни очила.

Затворникът планирал да се престори на Елвира Араухо, която била на посещение при друг затворник в неделен следобед.

Напълно като във филмов сценарии Елвира забравила личните си документи в затвора, а Франческо ги открил и скрил. Аргуета смятал да избяга във времето за посещения.

Въпреки големите усилия, странното поведение на Франческо не били пропуснати от охраната на затвора. Когато напускал стаята за посещения трябвало да представи личната си карта, но забравил да говори като жена.

“Когато поисках картата, той проговори с плътен мъжки глас”, разказва пред “Дейли мейл” един от пазачите. Освен този пропуск, Франческо привличал вниманието и със странната си походка.

Франческо бил напълно разобличен, когато охраната на изхода помолила “жената” да си махне тъмните очила. “Гримът не можеше да скрие, че това всъщност е мъж”, споделя полицай Байрън Сосида. Представители на затвора заявиха, че Франческо ще бъде наказан за деянието си, но и ще бъде преместен в друг затвор в Хондурас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *