Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Facebook наказва претрупани с реклами сайтове
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

facebook

Ако рекламите са повече от съдържанието или са подвеждащи, сайтът ще бъде скриван

Претрупани с реклама сайтове ще наказва Facebook. Социалната мрежа обяви нови мерки, които целят да повишат качеството на разпространяваната чрез нея информация, съобщава онлайн изданието TechCrunch.

Новите промени в News Feed са насочени към определените от Facebook като нискокачествени сайтове. За такива компанията смята всички, които имат повече реклами отколкото реално съдържание, както и тези, които просто са претрупани от реклами.

Facebook въвежда и критерии за качеството на рекламите. Сайтове с реклами за възрастни или просто прекалено много изскачащи или натрапчиви реклами, също ще бъдат наказвани, както и тези, които разпространяват подвеждащи реклами или такива водещи до вируси. Компанията дори ще отказва да приема пари от такива сайтове и да рекламира техните публикации.

За сметка на това Facebook обещава, че коректните сайтове ще получат по-голямо внимание и тяхното безплатно разпространение ще се увеличи до повече хора. Промяната ще влиза в сила поетапно и ще отнеме няколко месеца. През това време сайтовете ще се анализират и ще е направи преценка кои са коректни и кои не.

Интересното е, че като некачествен сайт Facebook определя и този, който държи по-голямата част от съдържанието в платена секция, която не е свободно достъпна. За некачествени са определени и страниците, които имат твърде много допълнителни елементи, които може да не са реклами, но нямат общо със съдържанието, например изскачащи съобщения за използването на бисквитки и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *