Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
24-годишeн ще лежи година за грабеж на златни накити
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Обрал жена до Хуманитарната гимназия, разпознали го по записи от охранителните камери

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, на 24-годишния младеж беше наложено ефективно наказание за извършен през септември миналата година в централната част на Варна уличен грабеж на накит от преминаваща жена.

Подсъдимият призна вината си за извършения на 12 септември миналата година в следобедните часове грабеж в района на Хуманитарната гимназия. На тази дата той забелязал, че движещата се срещу него жена на улицата носи златен синджир с висулки на врата си и веднага взел решение да го отнеме. При разминаването той скъсал със сила златното украшение и побягнал между жилищните блокове наоколо. След извършване на деянието, по записи от охранителните камери на един от търговските обекти в района, се стигнало до установяване на извършителя.

Причинените имуществени вреди към момента са възстановени на пострадалата. 24-годишният младеж има предходна съдимост. Районният съд му наложи наказание от 1 година лишаване от свобода, което да търпи при първоначален строг режим в затвор. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *