Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
На 22 май пристига тревата за “Тича”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

стадион Тича (5)

Клубното съоръжение на Черно море грейва с най-скъпото осветление на “Филипс”

Новият областен управител на Варна Стоян Пасев, шефът на фирмата, която извършва реконструкция на стадион “Тича” “Тийм инженеринг” – Стоян Тенев, и юристът от Министерството на спорта Васил Пеловски, коментираха ремонта на клубното съоръжение на Черно море. Това се случи на официална пресконференция в Двореца на културата и спорта във Варна.

Ето какво казаха присъстващите на брифинга пред медиите в морската столица:

Стоян Пасев, областен управител на Варна: “Още в понеделник внасяме проекта за стадион “Тича” в общината, за да се издаде бързо разрешително за строеж. Нямам идея защо тази папка с документи, която виждате в ръцете ми, не е минала през всички институции, каквато е процедурата, по време на служебното правителство. Тепърва ще правим проверки, за да установим защо се е забавила реконструкцията на съоръжението и кой е виновен за това. Знаете, че земята на стадиона е държавна и областна администрация носи цялата отговорност. Аз ако бях областен управител през последните 3-4 месеца, ремонтът на “Тича” отдавна да е завършил. Сега мога да ви обещая само едно – “Тича” ще е напълно готов за новото първенство и през юли Черно море ще се върне в своя дом. Това ще е добре за всички футболни хора във Варна и за феновете на “моряците”, на които няма да им се налага повече да пътуват до Каварна, за да подкрепят любимците си”.

Стоян Тенев, управител на фирма “Тийм инженеринг”, извършваща реконструкцията на “Тича”: “Обещавам, че ремонтът на “Тича” ще бъде завършен на 10 юни. Зная какво трябва да се направи и затова го заявявам най-отговорно. На 22 май пристига новата трева, която сме поръчали. Тя има хумусен слой и коренна система и трябва да се прихване за определен срок. Това ще отнеме 35-40 дни и килимът ще е в перфектно състояние за първия домакински мач на Черно море от новото първенство в средата на юли. Всичко около поставянето на дренажа вече е направено, а поливната система е изградена. Доставени са и пилоните за четирите мачти за електрическото осветление. Порачъли сме най-скъпите лампи – на фирма “Филипс”, тъй като изискването на г-н Марин Маринов е ремонтът да бъде извършен по най-качествения начин, за да получи съоръжението по-лесно лиценз от БФС”.

Васил Пеловски, директор на Дирекция “Административно правно и юридическо обслужване” на Министерството на спорта: “Още след като встъпи в новия си мандат като спортен министър, г-н Кралев обяви, че стадион “Тича” е приоритет за него. Проведени бяха бързи разговори с община Варна и областна администрация, и в понеделник проектът за стадиона ще бъде внесен в общината за получаване на разрешително за строеж. Тъй като е възможно да последва обжалване, ние сме направили всичко възможно да се справим с него в най-кратки срокове, за да завърши ремонтът на стадион “Тича” на 10 юни. След това съоръжението ще получи лиценз в срок за новото първенство, съдейки по разговорите, които са проведени с БФС. Г-н Кралев е командировал във Варна екип от длъжностни лица на МС, които ще контролират ежедневно ремонта на стадиона и ще бъдат връзката с институциите във Варна, ако в хода на реконструкцията възникнат проблеми”.

Ръководител на екипа на МС, който е командирован от Красен Кралев във Варна, е инж. Петя Николова, главен експерт на Дирекция “Спортна инфраструктура и управление на държавното участие” на МС. Тя също присъства на пресконференцията с медиите.

4 коментара

 1. Дамян

  Ами супер. Предостатъчно време има. Първия мач е някъде през юли.

 2. кореняк

  ОБРЪЩЕНИЕ, КЪМ ПО-МЛАДИТЕ МОРЯЦИ:
  ОТ 1948 ДО 1989Г. ПРИ ,,ЛОШИЯ КОМУНИЗЪМ” ОТБОРЪТ НА ,,ЧЕРНО МОРЕ” ПЪРВО, СЕ СДОБИ С ЕДИН ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ СТАДИОНИ НА БАЛКАНИТЕ ЗА ВРЕМЕТО СИ, ПОСТРОЕН И С ДОБРОВОЛНИЯ ТРУД НА ВАРНЕНЦИ, КОИТО С ГОЛЯМА РАДОСТ И ЕНТУСИАЗЪМ СА ОТКЛИКНАЛИ, ЗА ГОЛЯМАТА ЦЕЛ: ВАРНА ДА ИМА ЕВРОПЕЙСКИ СТАДИОН!!!!!!!!!!!
  ВТОРО. БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СИ СТАДИОН ДОКАРА ВЪВ ВАРНА ОТБОРИ ОТ СВЕТОВНА КЛАСА КАТО: ,,АЯКС” АМСТЕРДАМ, ,,ДАРБИ КАУНТИ”, ..ШЕФИЛД-УЕНЗДИ”, ,,ДИНАМО” КИЕВ, ,,СПАРТА” ПРАГА, ,,ФЕРЕНЦВАРОШ” БУДАПЕЩА, ,,ДУКЛА” ПРАГА, ,,СЛОВАН” БРАТИСЛАВА, ,, БАНИК” ОСТРАВА, ,,РИЕКА”, ,,ЖЕЛЕЗНИЧАР” САРАЕВО, ,,ДИНАМО” ТБИЛИСИ, ..ЧЕРНОМОРЕЦ” ОДЕСА, ,,ОКСФОРД”, ,,ОЛАРИЯ” БРАЗИЛИЯ, ,,СЕЛТА” ВИГО, ,,КАДИС”, ,,ДЕМИРСПОР”, ,,ДИНАМО” БЕРЛИН, ..ХАНЗА” РОЩОК , ,,БЕЛЕНЕНСЕС” ПОРТУГАЛИЯ, ,, УНИВЕРСИТАТЯ” КРАЙОВА И ДР.!!!!!!!!!
  А СЕГА АЗ ДА ВА ПИТАМ КОМСОМОЛЦИ: ОТ 1989 ДО 2017Г. НА СЕЛСКОТО ИГРИЩЕ НАРЕЧЕНО ..СТАДИОН” ,, ТИЧА” КОЙ КЛАСЕН ОТБОР Е ДОШЪЛ??????????????
  АМИ НИТО ЕДИН!!!!!!!! ЗА 30 ГОДИНИ ПИКЛИВА,КРАДЛИВА И ФАЛШИВА ДЕМОКРАЦИЯ, КАКВО СЕ СЛУЧИ: АМИ ЕДИН ГОЛЯМ ПОЗОР,СРАМ И УНИЖЕНИЕ СЛЕД УНИЖЕНИЕ. НЯМАШ СТАДИОН, НЯМАШ РЪКОВОДСТВО, НЯМАШ ФУТБОЛИСТИ, КОИТО ДА МИЛЕЯТ ЗА КЛУБА, НЯМАШ БАЗА ЗА ДЕТСКО-ЮНОШЕСКАТА ШКОЛА И ИМАШ САМО РЪКОПЛЯСКАЩИ ФЕНОВЕ. КОИТО СИ МИСЛЯТ, ЧЕ КАТО ИГРАЕМ ЕВЕНТУАЛНО В ЛИГА ЕВРОПА В СЕЛО РАЗГРАД Е ГОЛЯМО ПОСТИЖЕНИЕ!!!!!!!!!! КАК МОЖЕТЕ ДА СЕ ПРИМИРЯВАТЕ С ТОВА ПОДОБИЕ НА ФУТБОЛЕН КЛУБ СЪС СМЕШНО РЪКОВОДСТВО И СПОНСОРИ. КОИТО ВЪОБЩЕ НЕ ГИ Е ЕНЯ В КАКВИ СРОКОВЕ ЩЕ ИМАМЕ КАЧЕСТВЕН СТАДИОН ИЛИ НЯМА ДА ИМАМЕ!!!!!
  СРАМОТА ЗА ВАРНА, СРАМОТА ЗА НАШИТЕ ИСТИНСКИ ЧЕРНОМОРСКИ ФЕНОВЕ!!!!!!!

  • Джинджифил Глухарчев

   Ако ще трябва пак да се връща оня комунизъм от преди 89-та година ,заради някакъв стадион Гагарин , по добре да го строят още десет години. Последните 27 години управляваха децата и внуците на тогаващните комунистит. Затова демограцията им е ПИКЛИВА,КРАДЛИВА И ФАЛШИВА . Така че благодаря, аман от комунизъм.

 3. Моряка

  Като ти е селско отборче и игрище подкрепяй друг отбор кавал недоклатен.
  Стадион Варна(Юри Гагарин) беше общински и доста от тези отбори които си написал са играли с моряците на Тича.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *