• Варна
  9°
  тъмни облаци
  Влажност: 61%
  Вятър: 5m/s WSW
  60% от фирмите у нас ще вдигат заплати през тази година
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Pixabay
  Снимка: © Pixabay

  Според бизнес организациите една от причините за вдигането на заплатите е недостигът на квалифицирани кадри

  60% от фирмите у нас ще вдигат заплати през тази година, прогнозира Българската търговско промишлена палата (БТПП). Броят на готовите да увеличат заплатите е двойно по-висок от този през 2015 г.

  Освен това близо 90% от компаниите ще търсят нови пазари за стоките си, 66% ще инвестират в обучение на персонала, а малко по-нисък ще е броят на фирмите, които искат да купят нови машини или оборудване. Според бизнес организациите една от причините за вдигането на заплатите е недостигът на квалифицирани кадри. Това означава, че редица работодатели ще трябва да увеличават заплатите, ако искат да задържат сегашния си персонал.

  „Трябва да се търсят други средства. Най-лесното и най-бързото това е вносът на работна сила, а разбира се и подобряването на образователната система“, споделя председателят на БТПП Цветан Симеонов.

  2 коментара

  1. В

   Разсмяхте ме. С по 15 лева? Или на средна база ще отмчетем увеличението на любовниците и връзкарите с по 500 – 1000 , а работниците ще останат с пръст в …. Знаем как се усреднява. Мотополите кочват цената нахтока и увеличават заплати на връзкарите. Отчитаме реално увеличение на заплатите. Спрете да пишете подобни глупости

  2. ТодоровСМ

   това разбира се са пълни глупости!
   Колкото повече се повишават доходите/хипотетично/ толкова повече ще ни скубят Енерго,ВиКал -основно едни и същи хора……

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg