Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
60% от фирмите у нас ще вдигат заплати през тази година
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Pixabay
Снимка: © Pixabay

Според бизнес организациите една от причините за вдигането на заплатите е недостигът на квалифицирани кадри

60% от фирмите у нас ще вдигат заплати през тази година, прогнозира Българската търговско промишлена палата (БТПП). Броят на готовите да увеличат заплатите е двойно по-висок от този през 2015 г.

Освен това близо 90% от компаниите ще търсят нови пазари за стоките си, 66% ще инвестират в обучение на персонала, а малко по-нисък ще е броят на фирмите, които искат да купят нови машини или оборудване. Според бизнес организациите една от причините за вдигането на заплатите е недостигът на квалифицирани кадри. Това означава, че редица работодатели ще трябва да увеличават заплатите, ако искат да задържат сегашния си персонал.

„Трябва да се търсят други средства. Най-лесното и най-бързото това е вносът на работна сила, а разбира се и подобряването на образователната система“, споделя председателят на БТПП Цветан Симеонов.

2 коментара

  1. В

    Разсмяхте ме. С по 15 лева? Или на средна база ще отмчетем увеличението на любовниците и връзкарите с по 500 – 1000 , а работниците ще останат с пръст в …. Знаем как се усреднява. Мотополите кочват цената нахтока и увеличават заплати на връзкарите. Отчитаме реално увеличение на заплатите. Спрете да пишете подобни глупости

  2. ТодоровСМ

    това разбира се са пълни глупости!
    Колкото повече се повишават доходите/хипотетично/ толкова повече ще ни скубят Енерго,ВиКал -основно едни и същи хора……

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *