Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Промени в правилата за класиране и прием в детските ясли
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Снимка: © Varnautre.bg/ архив

Общинските съветници от комисията по здравеопазване одобриха промени в правилата за прием и класиране в общинските детски ясли. Според нововъведенията две точки при прием ще носи, ако детето има заболяване с над 50 процента ТЕЛК, а не както досега с над 70 на сто.

Децата ще постъпват в ясла по график, изготвен от директора на забавачницата след изтичане на определения срок за потвърждаване при всяко класиране. Записването и приемът ще се извършва по график, направен от ръководството на яслата, след изтичане на срока за потвърждаване при всяко класиране. При неспазването му по вина на родителя детето ще отпада от приема, но ще може да участва отново с нов входящ номер. В деня на приема – дневен или полудневен, родителите ще имат ангажимента да внесат депозитна такса, определена по наредба.

Съветниците не подкрепиха предложението на администрацията досегашният критерий, който носи 3 точки – “липса на данъчно задължение на данъчно задължени лица към Община Варна, установени с влязъл в сила акт” да се промени на “Липсата на данъчни задължения към местната хазна”. Според Димитър Карбов промяната би ощетила местните хора, които коректно внасят данъци в общината, спрямо хора, идващи от други населени места.

Промените се правят с цел постигане на еднакви изисквания при кандидатстване на деца в общински ясли и градини.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *