Varna
25°
ясно небе
Влажност: 50%
Вятър: 3m/s WSW
Първа езикова републикански шампион по баскетбол
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

_DSC0816_

Финалите се проведоха в залата на Икономически университет Варна

В надпреварата по баскетбол участваха 10-те най-дори отбора от страната при най-големите ученици 11-12 клас за двойки. Разделени в две групи от пот 5 отбора. Домакин във Варна бяха възпитаничките на Първа езикова гимназия. Финалите се проведоха в залата на Икономически университет Варна. Организатор на финалите е Министерство на младежта и спорта, Регионално управление на образованието – Варна, Българска асоциация спорт за учащи и Община Варна.

_DSC0822_Финалният двубой бе много оспорван на моменти между ППМГ от Стара Загора и Първа езикова гимназия – Варна, но нашите момичета контролираха положението и водеха в резултата през целия двубой. В крайна сметка с резултат от 72-58 точки Шампиони са домакините от Варна Първа езикова гимназия.

_DSC0824_Гости на финалния мач бяха главен експерт Данчо Илиев –дирекция „Спорт” при Община Варна, Десислава Панева – представител на ММС за Варна, Цецко Цеков от страна на БАСУ и главен ръководител на турнира, Георги Шиваров – главен съдия, които връчиха наградите на победителите и участниците.

_DSC0820_

След тях класирането се подреди:
На второ място и сребърни медали за ППМГ град Стара Загора
Купа за трето място и бронза отиде при ФСГ „Васил Левски” град Монтана.
На четвърто място в резултат от малкия финал остана СУЧЕМ „Иван Вазов” София.
Организаторите присъдиха и индивидуална награда в турнира за най-добър реализатор на състезателка Калина Тодорова Иванова от София със 192 точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *