• Варна
  8°
  разкъсана облачност
  Влажност: 72%
  Вятър: 2m/s ESE
  Абитуриенти полусираци получиха финансова помощ от Община Девня
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  a1

  Цветя и по 300 лева за бала

  Четирима полусираци от Девня, които тази година са абитуриенти, получиха финансова помощ от общината в размер на общо 1200 лева. Зрелостниците участваха в среща с кмета Свилен Шитов, с неговия заместник Донка Йорданова и с други представители на местната власт, на която бяха обсъдени визиите на младите хора за бъдещето.

  a1„За администрацията и Общинския съвет е много важно младите да си останат тук, за да спрем обезлюдяването на нашата територия“, заяви кметът и пое ангажимент към четиримата абитуриенти, ако желаят, да им съдейства за намиране на работа в девненските заводи.

  Двама от зрелостниците – Десислава Димитрова и Недьо Петров, завършват средното си образование в СУ „Васил Левски“ – гр. Девня, третият – Васил Велев, е възпитаник на професионалната гимназия в Белослав, а Симона Николаева – на Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства във Варна.

  a2

  „Имате нашата подкрепа във всяко едно начинание“, увери Свилен Шитов и посъветва зрелостниците да продължат обучението си във висше учебно заведение, било то и в задочна форма. Засега само един от тях – възпитаничката на хуманитарната гимназия във Варна, е твърдо решена да кандидатства в Националната художествена академия.

  „Не си пилейте времето, защото минава много бързо“, коментира градоуправникът. Той сподели забавни спомени от своя абитуриентски бал през 1993 година и от матурата по български език и литература.

  a4

  На изпроводяк кметът, неговият заместник и общинският съветник Димитър Николов подариха на абитуриентите цветя и пликове с по 300 лева. Свилен Шитов покани зрелостниците в кабинета си, където се снимаха за спомен.

  a3

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *