Varna
19°
ясно небе
Влажност: 52%
Вятър: 4m/s E
Командироват 141 полицаи за лятото във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Полицаи плаж

Неохранямите плажове намаляват

141 полицаи ще бъдат командираовани от вътрешността на страната да следят за сигурността във Варна, и 51 в Добрич. Ще има патрулиращи екипи в Морската градина и по плажовете на “Златни пясъци”.

За по-голяма сигурност ще действа телефонът за изпращане на сигнали от плажовете, който бе открит миналата година, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова във Варна.

На територията на област Варна има 26 неохраняеми плажа, като целта е до края на този месец да бъдат намаелни с 3. Стартирани са процедури за подписване на договори. В област Добрич са 17, там също ще станат 13, допълни още тя.

Тази година се очаква голям ръст на туристопотока, за което ще спомогне и това, че във Варна се насочиха полети от нискотарифните авиокомпании.

“Ще искаме специалност “Туризъм” да бъде приоритетна такава, въпреки че миналата година ни беше отказано от Министерството на образованито и науката. Няма да спрем да го искаме, все пак туризмът генерира около 14% от БВП на страната. Друго предложение, което инициирахме беше за център за квалификация и преквалификация, който ще е към Министерството на туризма. Това е по пример на Испания, Италия, Франция и всяка държава, която се води туристическа”, допълни Николина Ангелкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *