Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Ягиз Авджъ спечели 48-ото рали България, втори е пак турски екипаж
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Рали България 2017 (2)

Варненец е №4

Турският екипаж Ягиз Авджъ – Бахадир Гюченмез с Пежо 208 Т26 R5 спечели 48-ото рали „България“. Втори, на 1:18.4 мин. стана пак турски дует – Бурак Чукурова и Ведат Бостанджъ с Шкода Фабия. На 3-ото място на подиума стъпи българския тандем Игнат Исаев/Милен Илиев със Ситроен DS3 R3 Max на 3:20.2 мин.

До финала достигнаха 32 екипажа. Надпреварата, чийто център за втора година е Варна, е валидна за Европейския рали трофей, на Балканския трофей, като е първи кръг от нашия шампионат и втори от този на Турция. Това обяснява и силното присъствие на турски пилоти в списъка с класирането. Интригата победата приключи още на втория етап, когато българският фаворит за победата с грузински лиценз Пламен Стайков с Мицубиши Лансър Ево 9 спука две гуми и това го прати назад в класирането.

С третото си място Исаев поведе в класирането за националния рали шампионат. Той стана първи в клас RC3. Сериозна битка за разпределение на местата извън подиума направиха 3 български екипажа – местният фаворит Тихомир Стратиев с навигатор Здравко Петров с Пежо 208 R2, Мирослав Ангелов/Недялко Сивов със същия автомобил и Станислав Владимиров с навигатор Чавдар Събев с Опел Астра.

Разликата между тях бе броени секунди и те направиха мъжко каране с новите за тях автомобили. Дуелът спечели Тихомир и стана първи в клас RC4. Ангелов и Събев завършиха с равни времена на 5-о и 6-о място.

В едномарковия шампионат Хюндай Рейсинг Трофи втора поредна победа спечелиха Симеон Симеонов с навигатор Йордан Йорданов с Хюндай i20 Купе. Мони обаче постигна това след сериозна битка с основния си конкурент – варненецът Мартин Коев и Димо Бозуков. Това личи и от малката разлика между тях, като на някои етапи бе само 1 десета.

Ралито бе отразено от близо 50 журналисти от различни български и турски медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *