• Варна
  4°
  тъмни облаци
  Влажност: 74%
  Вятър: 4m/s NE
  Преподавател в Техническия университет с престижна международна награда
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  nq01

  Доц. д-р инж. Кристина Близнакова получи приза “Мария Кюри” като най-обещаващ млад учен с принос за едно по-добро общество

  Преподавателка в Техническия университет Варна бе удостоена с престижната международна награда. Доц. д-р инж. Кристина Близнакова получи приза “Мария Кюри” като най-обещаващ млад учен с принос за едно по-добро общество.

  Доц. Близнакова ще получи и награда “Варна” за постижения в областта на биомедицинската електроника и разработването на нови технологии за ранно диагностициране на рак на гърдата, по време на церемонията утре от 11 часа в Пленарна зала на Община Варна.

  nq02Кристина Близнакова е възпитаник на Технически университет – Варна през 1996 година. Магистърска и докторска програма по биомедицинско инженерство завършва в Университета в Патра, Гърция. През 2012 година получава европейска стипендия „Мария Кюри“ за четиригодишен период с цел да се реинтегрира в академичната и изследователска среда на ТУ – Варна. Стипендията е присъдена в областта на биомедицинските науки и разработването на нови технологии в помощ на ранното откриване на рака на гърдата. От месец ноември 2016 година Кристина Близнакова е доцент в университета, с което успешно приключва процесът на нейната реинтеграция в България и в частност в ТУ – Варна.

  Интервю с Близнакова вижте тук»

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *