• Варна
  4°
  тъмни облаци
  Влажност: 74%
  Вятър: 4m/s NE
  Непълнолетен, осъден за изнасилване и убийство, обжалва 8-годишна присъда
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: vesti.bg
  Снимка: vesti.bg

  Първата съдебна инстанция е осъдила подсъдимия и за друго блудство, извършено 7 месеца по-късно в с. Гагово спрямо момиче, ненавършило 14 години

  Ахмед Мехм. от с. Гагово, община Попово, осъден на първа инстанция за изнасилване, блудство и за убийството на 74-годишна жена, както и за блудствени действия с непълнолентно момиче, обжалва днес пред Варненския апелативен съд 8-годишна присъда на Окръжен съд – Търговище.

  Пресслужбата на съда припомня, че в края на февруари тази година първата съдебна инстанция призна вината на непълнолетния Ахмед затова, че на 18 април 2015 год., на пътя между с. Гагово и град Опака, обл. Търговище, чрез употреба на сила изнасилил 74 годишна жена, с тежка деменция. Издевателството било брутално и съпроводено с причиняване на три средни телесни повреди на пострадалата – счупена гръдната кост, натрошени ребра, контузия на белия дроб. След изнасилването последвали блудствени действия. Ден по-късно, заради тежките поражения върху организма, възрастната жена починала. Съдът в Търговище е признал вината на Ахмед и за убийството й, извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

  Първата съдебна инстанция е осъдила подсъдимия и за друго блудство, извършено 7 месеца по-късно в с. Гагово спрямо момиче, ненавършило 14 години, което е с 95% инвалидност. И това блудство било с употреба на сила. За всяко едно от престъпните деяния непълнолетният е получил различни по размер присъди, но на основание чл.23 НК, съдът му е присъдил да изтърпи най-голямото от присъдените наказания – 8 години лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно в поправителен дом.

  Родителите на непълнолетния подсъдим са осъдени да заплатят на роднина на починалата жена обещетение в размер на 30 000 лева. Общият размер на присъдените разноски по делото и таксата върху уважения граждански иск възлиза на 8060 лв.

  Защитата на непълнолетния младеж твърди пред въззивния съд, че обвиненията не били доказани по несъмнен начин и се основавали единствено на самопризнанията на Ахмед. За разлика от тях, прокуратурата настоява присъдата на първата съдебна инстанция да бъде потвърдена като законосъобразна, справедлива и съобразена с непълнолетната възраст на подсъдимия.

  Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в установения от закона срок.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *