Varna
29°
ясно небе
Влажност: 51%
Вятър: 6m/s ESE
Кунгфу спектакъл в началото на юни във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Заснемане на цял екран 25.5.2017 г. 94236

Зрителите ще могат да се насладят на впечатляваща шоу демонстрация на бойни форми и двубои, изпълнявани с истински оръжия

Варна ще е домакин на кунгфу спектакъл, който представлява нов поглед към традиционните китайски бойни изкуства, представени по атрактивен и съвременен начин. Той ще се проведе на 3 юни в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център в морската столица от 18,30 часа. Зрителите ще могат да се насладят на впечатляваща шоу демонстрация на бойни форми и двубои, изпълнявани с истински кунгфу оръжия.

Участниците в представлението са възпитаници на Майстор Шън Фей, от клубовете: „Sheng shi Taiji Bagua“ – Варна, Ба Гуа Джан клуб „Белият лотос“ – София, клуб „Китайски бойни изкуства“ – Враца, както и младите възпитаници на Ушу клуб „Шън Лун“
– Варна.

Майстор Шън Фей е пето поколение майстор в линията Лян шъ Ба Гуа Джан и приемственик на линията Дзян шъ Тай Дзи Цюен. На 13 години започва да се обучава във външните бойни стилове Шао Лин Цюен и Ба Дзи Цюен, а след 26 годишна възраст започва да тренира при най-добрите вътрешни майстори в Китай вътрешните бойни стилове Ба Гуа Джан, Тай Дзи Цюен и Син И Цюен.

Печелил е няколкократно първи награди от демонстрации по бойни изкуства в Китай, организатор е на първия турнир по смесени свободни боеве във Варна и на няколко спортно-артистични спектакъла. В България, майстор Шън Фей основава няколко клуба по вътрешни бойни изкуства и създава свой автентичен почерк ”Шън шъ Тайдзи Багуа”.

Вътрешните бойни изкуства развиват мекота и естественост на движенията, не наблягат на агресията, а на омиротворението, не използват силата на мускулите, а на енергията „Ней Гун“, развиват дълбока вътрешна релаксация и осигуряват правилно движение на енергията Ци по цялото тяло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *