Varna
21°
ясно небе
Влажност: 77%
Вятър: 6m/s W
Благотворителен базар в Аспарухово набира средства за деца в риск
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

charity1

Всички изделия на базара са дело на децата, които и в момента се обучават в „Академия на знанието”

Благотворителен базар ще набира средства на 27 и 28 май в кв. Аспарухово във Варна. Базарът е в подкрепа на каузата на „Академия на знанието”, която обучава деца от рискови групи, наред с деца в предучилищна възраст.

Проектът е е подкрепен от фондация „Заедно в час” и читалище „Просвета”, които предоставят помещенията за обучение на децата.
Средствата, които са нужни са за ремонта на помещенията и обзавеждането.

Всички изделия на базара са дело на децата, които и в момента се обучават в „Академия на знанието”. Сред тях ще намерите неща, направени от рециклирани материали, както и цветя, които са отгледани от малчуганите.

Обученията, които са факт и в момента включват в себе си елементи от методиките Валдорф и Монтесори, а по-големите помагат по време на обучението на по-малките.

Според статистики на „Заедно в час” във варненския кв. „Аспарухово” живеят около 8 600 деца до 18 г., и едва около половината от тях посещават редовно училище.

Сред останалите над 4 000 малчугани има деца на разведени родители, самотни майки, деца на гурбетчии, със затруднено социално положение.
70 на сто от тези деца са от бедни семейства, които преживяват предимно от социални помощи.

Мястото на базара е читалище „Просвета” в кв. „Аспарухово”. Децата ще ви очакват и двата дни между 10 и 14 ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *