Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Питбула стартира кампания „Спорт срещу агресия”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

БИС

Тренировката ще е на открито и ще се проведе край Паметника на българо-съветската дружба утре във Варна заедно с организацията БИС (Благотворителност и спорт)

Световният шампион Владимир Вълев – Питбула стартира кампания под наслов „Спорт срещу агресия”. Началото на инициативата ще бъде дадено във Варна с тренировка на открито, която ще се проведе заедно с организацията БИС (Благотворителност и спорт). Всеки, който желае да подкрепи каузата, може да го направи на 27 май (събота), от 8 ч. край Паметника на българо-съветската дружба, където много хора спортуват за здраве.

Владимир Вълев - Питбула

„Благодаря на организацията БИС, която прегърна идеята да популяризираме спорта като начин за преодоляване на агресията във всичките й форми. Случаите на насилие в обществото ни, за съжаление, зачестиха. Нека превърнем агресията в спортен хъс. Нека младите хора да изявяват своята физическа сила в спортните зали и чрез тренировки, а не на улицата или в класните стаи”, призова Владимир Вълев, който е трикратен европейски и трикратен световен шампион по кикбокс, а миналата година спечели и пояса на WAKO PRO при професионалистите в К-1.

„Каузата е надпартийна и е важно да получи широка обществена подкрепа. Като състезател и треньор знам от опит, че спортът възпитава, калява и физиката, и духа, учи те да уважаваш своя противник. Защото победата си струва само в честно съревнование с равностоен противник!”, сподели Владимир Вълев.

Миналата година заедно с БИС той проведе тренировка в ГПЧЕ „Йоан Екзарх” във Варна. „Инициативата мотивира учениците да бъдат активни и ги зареди с положителни емоции. Това ни стимулира да продължаваме да работим в тази посока и чрез масов спорт да се противопоставим на проявите на агресия в обществото ни”, коментира Владимир Вълев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *