• Варна
  4°
  ясно небе
  Влажност: 35%
  Вятър: 3m/s NE
  Въвеждането на Синя зона във Варна може да започне през есента
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  синя зона

  Забавянето на цялата процедура е заради обжалванията на поръчката за избор на изпълнител

  Въвеждането на Синя зона във Варна може да започне през есента. Това заяви кметът Иван Портних на среща с представители от региона на Строителната камара, пише Moreto.net.

  Градоначалникът обясни, че се е получило известно забавяне в цялата процедура поради обжалванията на поръчката за избор на изпълнител, който да разработи системата за управление на платеното паркиране във връзка въвеждането на зоната в морската столица.

  На този етап фирма е избрана. Предстои обаче да бъде обявена процедура за SMS плащане. С приключване на избора на изпълнител е възможно от есента да започне поетапно изпълнение по въвеждането на зоната.

  „Ако има обжалване обаче, процесът може да се отложи с още 2-3 месеца. Така или иначе сме в организационна готовност и се надяваме до следващия сезон зоната да действа.“, коментира Портних.

  Преди всички процедури на обжалване Общината бе дала заявка, че Синя зона ще има до края на 2016-та.

  Според плановете платената зона за паркиране във Варна ще покрива централната част на града. Предвидено е въвеждането да стане на три етапа. Зоната за паркиране ще разполага с два типа паркоместа – за общо ползване и запазени. Тези за общо ползване ще бъдат предназначени за жители, фирми и гости на града.

  Запазените паркоместа ще бъдат отдавани под наем на компании и техният брой ще бъде ограничен.

  Паркирането на живущите в квартала, както и на фирмите, ще бъде под формата на предплатено разрешително за паркиране, което ще се предоставя ако отговарят на съответни условия, определени от Община Варна. Определени паркоместа ще бъдат маркирани за специални потребители като полиция, община, хора с увреждания.

  Ще има няколко варианта на заплащане. Предвидено е да става чрез SMS-и, виртуален паркинг-метър или чрез използване на общественодостъпни точки за паркиране.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg