Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Излизат резултатите за местата в забавачниците
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Varnautre.bg/ архив
Снимка: © Varnautre.bg/ архив

Класирането се прави от електронна система, която подрежда всички деца на принципа на лотарията

В 10,00 часа днес ще бъдат обявени резултатите от първото класиране за прием в яслените групи и в първа група на детските градини във Варна. Класирането се прави от електронна система, която подрежда всички деца на принципа на генериране на случайно число. Децата, ползващи предимства, се приемат преди всички останали, припомня Дарик.

Резултатите от първото класиране ще бъдат публикувани в раздел „Класирания“ на сайта на системата, уточняват от дирекция „Образование и младежки дейности“. От там припомнят, че класирането се извършва по постоянен адрес в административния район на родителя, регистрирал заявлението за прием. Задължителни условия са още постоянен адрес в община Варна, работещ родител или регистриран в Бюрото по труда с платена борса, липсата на задължения и непрекъснати здравноосигурителни права.

Всички вписани данни и избрани допълнителни предимства се доказват при потвърждаване на приема в детската градина. Проверката за липса на задължения и непрекъснати здравноосигурителни права ще се извършва онлайн служебно от директорите на детските градини, в присъствието на родителя. При установени несъответствия и/или неактуалност на заявените данни, детето няма да бъде записано, отпада от приема, губи регистрационния си номер и може да участва в следващи класирания с нов регистрационен номер и ново заявление.

Обявените свободни места за първа група са 2235. Свободните места за яслените групи в градините са 373.

Днес ще бъдат публикувани резултатите и от класирането за целодневен прием в смесени групи в детските ясли. Обявените свободни места са 891.

Свободните места за класирането са както следва:
Детска ясла Свободни места
No1 Щастливо детство 65
No2 Моряче 120
No3 Зайо Байо 90
No4 Приказен свят 80
No5 Чуден свят 70
No6 Мечо Пух 46
No7 Роза 60
No8 Щурче 70
No9 Детелина 80
No11 Иглика 90
No13 Русалка 60
No14 Звънче 60

Постъпването на потвърдилите в срок прием в ясла ще се извърши поетапно, по предварително изготвен график от директора на детската ясла. Непостъпилите в срок, съгласно графика, отпадат от приема и могат да участват в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление за прием.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *