• Варна
  11°
  ниска облачност
  Влажност: 58%
  Вятър: 6m/s W
  “ВарнаЛит 2017” – с концерт за 1 юни
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  ВарнаЛит 2017 - с концерт за 1 юни -Untitled

  За Деня на детето – 1-ви юни, от 19 ч. на входа на Морската градина ще се проведе концерт „ВарнаЛит 2017“ с участието на група P.I.F., детски хор „Добри Христов“ и Street Dance School The center. Водещ на събитието ще бъде Георги Тошев. Инициативата е част от детските и младежки литературни дни, които продължават до 3-ти юни във Варна. Час по-рано от 18ч. на същото място ще бъде пътуващата книжарница на „Думи на 4 гуми“ и литературното четене с Илиян Любомиров и неговия специален гост Константин Трендафилов, автор на романа “Затвори сърце“ и на стихосбирката „За кого се сещаш, когато се сещаш за някого“.

  В 15ч. в книжарницата на ФКЦ е срещата със създателя на проекта „Златната ябълка“ Димитър Петров, а от 16ч. – представяне на книгата „Малкият Българ. Вампирът от Несебър“ с автори Неделчо Богданов и писателя Ал Торо. От 17ч. е срещата с граждани на американския писател на детски книги Стефан Пастис, създател на поредицата „Тими Провала”, а от 18ч. – среща с автограф на Сали Грийн (Великобритания).

  От 15,30ч. в отдел „Изкуство“ на РБ „П. Славейков“ започва работилница “Нарисувай ми овца” с художника Дамян Дамянов. В основната сграда на библиотеката от 17ч. Вал Стоева представя четене от самото раждане: 9 ½ съвета за отглеждане на читатели.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *