• Варна
  4°
  ясно небе
  Влажност: 35%
  Вятър: 3m/s NE
  Още две седмици задръствания по Аспаруховия мост
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Аспарухов мост

  Днес започва последният етап от ремонтните дейности

  Заложеният срок за край на ремонтните дейности по Аспаруховия мост – 15 юни, ще бъде спазен. Това увери във варненския ефир на ДарикНиколай Пашов  – изпълнителен директор на “Хидрострой” – фирмата, ангажирана с ремонта на съоръжението.

  Приключи третият етап от изпълнението на ремонтните дейности на мост 2 и 4, а от днес започва последният етап. Той включва полагане на фуги, които работят по линейното разширение на моста, довършване на ограничителните системи, полагане на хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация, както и довършителни работи по тротоари и пешеходни подходи към мостовете, обясни Пашов.

  Дори да има дъждове, това няма да попречи на спазването на срока, бе категоричен той.

  “Асфалтирането вече е приключило и дори да завали, това няма да се отрази на работните дейности”, коментира Пашов.

  Той призна, че организацията на движение по моста затруднява шофьорите, но увери, че технологично не е възможно да се допусне трафик по новите фуги. Средно по 60 души работят на обекта дневно. Има дейности, които позволяват трисменен режим на работа, други обаче изискват изчакване, посочи шефът на “Хидрострой”.

  В момента на моста работят 35 – 40 работници и специалисти в зависимост от задачите. Ремонтира се и с удължено работно време.

  Ремонтът на Аспаруховия мост се финансира от Агенция “Пътна инфраструктура”. Тя ще заплати близо 1,3 млн. лв. с ДДС. Общината ще отпусне 200 хил. лв. Сумата същата като при ремонта миналата година, поясни Пашов. Гаранцията, която дава фирмата, е изискуемата по закон – 4 години за настилките и 10 за съоръженията.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg