Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Провокация с огнено шоу във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

1сн.ИлианаКовачева

Зрелищен спектакъл очаква варненци на Римски терми днес от 21:30 часа

Създаден през 2014 година, спектакълът „Паметта на огъня“ е зрелищен сюжетен огнен спектакъл. Той въвежда младите зрители в една алегорична театрална поема, в която древното и поетично изкуство на мима се среща с огнения пърформанс. Тук Огънят е главно действащо лице. Той увлича в мистично пътешествие през пластовете на културите, отвъд времето и реалността, в пространството на духа и поезията. Епохи, персонажи и случки се преливат в метафорични огнено-пластически импресии и сцени, обединени от темата за непреходността и устойчивостта на духа пред изпитанията на времето.

Мим-формация „Жар театър“ е създаден през 1993 г. и се утвърждава като водеща независима компания в сферата на безсловесния театър и театъра на открито и по-специално на „сюжетния огнен театър“. Синтезът между изкуството на мима, играта и танца с огън, маски, кукли и карнавални изпълнителски техники се превръщат в определяща черта на творческия й облик. Компанията е участвала със свои спектакли на множество престижни международни фестивали и форуми в България и по света.

Спектакълът ще бъде представен на 2 юни от 21:30 часа на сцената на Римски терми. Организатор на събитието, което е част от Международния театрален фестивал „Варненско лято”, е фондация „Виа Фест”. Проектът е финансиран от фонд „Култура” на Община Варна по програма „Варна – Европейска младежка столица”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *