Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Доброволци почистват Южния плаж във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

plaj

За Световния ден на околната среда

РИОСВ-Варна и Басейнова дирекция „Черноморски район“ ще отбележат Световния ден на околната среда – 5 юни с ученици от V и VI клас при ОУ „Христо Ботев“.

В понеделник, от 13 часа, в парка на кв. „Аспарухово“, комплекс „Детски свят“, малките природолюбители ще се включат в беседа на тема „Зелените системи в градска среда“ с експерти еколози, както и в почистване на плажната ивица и събиране на природни материали, изхвърлени от морето.

На посетителите в парка ще бъдат раздадени информационни брошури за Световния ден на околната среда.

От 16 часа експерти доброволци от двете институции ще почистят района на Южния плаж във Варна, в близост до вълнолома.

„Свързване на хората с природата„ е темата на Световния ден на околната среда 2017 г., тема, която насочва вниманието и призовава да излезем сред природата, да оценим нейната красота и важност, и да защитим нашата обща планета Земя.

Световният ден на околната среда е най-мащабното ежегодно събитие, посветено на защита на природата, което се провежда на 5 юни. Тази година домакин е Канада, която избра темата на деня и ще бъде в центъра на всички световни събития.

Световният ден на околната среда е събитие за всеки човек, навсякъде по света. От своето честване, за първи път през 1972 г. до сега, хората са организирали хиляди събития, от почистване на квартала и противодействие срещу престъпленията над дивата природа, до залесяване и възстановяване на съществуващи гори.

1 коментар

  1. Радина

    Браво! Хубаво е хората да осъзнават, че не винаги някой друг е отговорен да им чисти. Сами също можем да приведем ред околната среда, а след това ще внимаваме много повече преди да почнем да цапане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *