• Варна
  5°
  ясно небе
  Влажност: 45%
  Вятър: 7m/s NW
  Благотворително бягане в Морската градина
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Благотворително бягане

  Няма ограничение във възрастта на участниците и всеки може да се включи в инициативата

  На 11-и юни във Варна ще се проведе Благотворително бягане, което цели да подпомогне деца в неравностойно положение и същевременно да насърчи активния начин на живот.

  Събитието е част от инициативата „Седмица на благотворителността“, която се превръща в традиция в Морската столица. Всички събрани средства ще бъдат дарени на Дом за медико-социални грижи за деца в кв. Виница и в подкрепа на деца с аутизъм, с които доброволци ще организират редица развлекателни активности през предстоящото лято (като посещения на куклен театър, делфинариум, планетариум, кино и др.).

  Очаква се в благотворителното бягане да вземат участие над 100 човека. Освен тичането са предвидени и други спортни активности, сред които тонизираща предварителна тренировка и латино танци. Събитието се организира от няколко неправителствени организации с подкрепата на местни компании.

  Стартът на благотворителното бягане е обявен за 10 ч. на входа на Морската градина. Няма ограничение във възрастта на участниците и всеки може да се включи в инициативата.

  Повече за мероприятието можете да научите от страницата на събитието във Facebook»

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *