Varna
21°
ясно небе
Влажност: 40%
Вятър: 5m/s ESE
Горските спипаха системен нарушител в гората край “Владиславово”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Североизточно държавно предприятие
Снимка: Североизточно държавно предприятие

Общо 397 проверки са извършили през изминалата седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори на територията на четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. В периода от 29 май до 5 юни са инспектирани 160 обекта за добив на дървесина, 151 превозни средства, 82 физически лица и др. Съставени са два акта и десет констативни протокола по Закона за горите.

Служители на стопанството във Варна са хванали системен нарушител в гората край кв. „Владислав Варненчик”. Мъжът, който е от село Старо Оряхово, е заловен на място след сигнал, подаден от гражданин. При последвалата незабавна проверка на горските стражари са задържани 1 куб. м незаконно добита дървесина и каруцата на нарушителя. Съставени са му два акта и един констативен протокол.
Сигнал на телефон 112 за бракониерски лов в землището на с. Долна Кабда е вдигнал на крак служителите на ДЛС Черни Лом. При проверка на място те са установили поставено газово оръдие за прогонване на птици и гризачи в овощна градина между селата Горна Кабда и Долна Кабда в община Търговище.

През изминалата седмица служителите на ДГС Шумен са съставили три констативни протокола, четири отчитат от ДГС Генерал Тошево, а два – от ДГС Добрич.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *