• Варна
  8°
  разкъсана облачност
  Влажност: 37%
  Вятър: 7m/s NE
  Морски плувен уикенд във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Галата - Варна 2016 (22)

  Спортният форум се организира от ПСК Черно море

  Плувен маратон под мотото „1000 за 1000” организира през август шампионът на България ПСК „Черно море”. Идеята е в инициативата да се включат всички плуващи, семейства от Варна, гости на града, както и представители на различни компании, които обичат плувния спорт.

  Спортният форум се организира съвместно с община Варна. „1000 за 1000” е част от събитията, посветени на „Варна – Европейска младежка столица 2017” и няма състезателен характер.

  Плувният празник ще се проведе на 5 август (събота), ден преди старта на 77-мото издание на най-стария маратон „Галата – Варна”, анонсира Надежда Парушева от УС на клуба. Началният час на събитието е 10 ч, а финалът – в 11,30 ч. Стартът ще бъде даден от Плувен комплекс „Приморски”. Дистанцията, която ще трябва да преплуват участниците в морето, е 1000 м.

  „Желанието ни е да осигурим възможност в маратона да се включат всички, които обичат плуването. Целта е да мобилизираме хората да влязат в морето заедно, а тези, които са на брега и изчакват участниците да финишират, ще се забавляват с музикални изпълнения”, коментира Филип Ромбау т , член на УС на ПСК „Черно море”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg