Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Над 80% от децата са приети по първо желание в детските градини
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Нова детска градина за 60 деца бе открита във Варна-DSC_5451

Над 400 са свободните места във Варна след първото класиране

Повече от 400 са свободните места в детските градини във Варна след първото класиране, съобщиха от дирекция “Образование и младежки дейности” към Община Варна. Приети са 1802 деца, от които 81,2% по първо желание, до 15-ти юни продължава записването.

Очаква се за второто класиране, незаети места да останат в следните детски заведения – в „Одесос”- в градините “Палечко” и “Щастливо детство”, в „Приморски”- „Мир”, в „Младост”- “Детско градче”, “Синчец”, “Морска звездица”, във „Вл. Варненчик”- “Пламъче”, в „Аспарухово”- “Морски свят”, “В. Терешкова” и “Горска приказка”. Незаети бройки ще има и в градините “Зорница”/с. Звездица/, “Ран Босилек”/с.Константиново/ и “Ран Босилек”/с.Тополи/. В края на юни в електронния регистър ще бъде съобщен окончателният списък със свободни места.

Следващото класиране ще бъде обявено през юли. За него родителите трябва да подават отново електронно заявление, за което ще получат нов регистрационен номер. Във второто класиране могат да участват и родители, на които липсват някои от задължителните при първия прием документи – като удостоверение за постоянен адрес.

Обявените 373 места за яслените групи в детските градини са заети на първо класиране. Родителите имат възможност да кандидатстват в самостоятелните ясли, където приемът е ежемесечен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *