Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Започна голямото кърпене на дупки във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

dupka3

Договорът е сключен вчера и по рехабилитацията на пътната настилка вече се работи, каза зам.-кметът Христо Иванов

Три фирми ще изпълняват обществената поръчка на Община Варна за строителство и ремонт на улици и булеварди, която е на стойност 150 млн. лв. С компаниите са подписани рамкови споразумения за срок от 4 години, съобщи в ефира на Дарик зам.-кметът на морската столица Христо Иванов. След продължително обжалване от фирма “Пътища и мостове”, която не успя да спечели обществената поръчка, договорът е сключен вчера (7 юни) и по рехабилитацията на пътната настилка вече се работи.

За район Приморски” ще отговаря „Хидрострой”, за „Одесос” – „Инфра”, а за „Младост”, Владиславово” и „Аспарухово” – обединение „Черно море”.

Вече е започнало запълването на дупките по основните пътни артерии, което трябва да приключи до два месеца. Започва и работа по пробива на бул. „Левски” в отсечката между „Сливница” и бул. „Владислав Варненчик”.

През есента предстоят ремонти на „Осми Приморски полк”, „Мара Тасева”, Първи май” и „Народни будители”, където ще бъдат изградени и два пешеходни подлеза.

Ремонтът на Аспарухов мост ще приключи в обявения срок от 15 юни, увери Христо Иванов. В момента се извършва монтаж на фугите и остава да бъде положена маркировката.

Пешеходният ринг в центъра на Варна ще бъде разширен с ремонта на улиците „Михаил Колони” до Морската градина и на „Цар Симеон” до жп гарата, която ще бъде павирана и с оформена велоалея.

Друг проект, по който ще продължи работата, е изграждането на парка в квартал „Възраждане”. Целият разговор с инж. Христо Иванов може да чуете ТУК»

1 коментар

  1. ???

    Защо по дяволите се павират улици в 21 век???? Или целят хората да си разбиват колите .. понеже дупките не стигат?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *