• Варна
  5°
  ниска облачност
  Влажност: 32%
  Вятър: 5m/s W
  Десет дни Летен Веге Фестивал във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Веган

  Всяка вечер от 16-и до 22 юни на сцените на „The Centre“ или в Арт салона на радио „Варна“ ще бъде представяна идея или философия по съвсем различен начин

  Летен Веге Фестивал – Варна 2017 г. ще се проведе в рамките на десет дни – от 16 до 25 юни. Фестивалът се организира за втора поредна година в морския град от група активисти на НПО „Българско Вегетарианско Общество“. Тази година, фестивалът е част от програмата на Варна ЕМС 2017.

  Вегетарианството, обикновено, се свързва с храненето, но за организаторите на фестивала това по-скоро означава комплексно отношение към света. За да споделят своето виждане за човека, природата и животните, организаторите предлагат разнообразна, атрактивна и много амбициозна програма. Фестивалът ще предостави на гражданите и гостите на Варна разнообразни събития като изложение на производители и търговци, демонстрации и уоркшопи, физически активности – в Морската градина, концерти, изложба, поход, посещение на био ферми, представяне на книги и други. През втория ден е планиран пикник в Морската градина, на който неформално ще бъдат представени участниците, възможностите и програмата. Поредица от дискусии по наболели теми на обществото ще даде възможност на специалисти и граждани да представят своите гледни точки в търсене на най-добрия подход към природата и заобикалящия ни свят. Целта на организаторите на тазгодишния Веге фестивал е най-вече образованието по въпросите, свързани с храненето, развитието на съзнанието, ново мислене и познание, както и връзката ни с околната среда, природата и животните. Това ще стане в поредица от лекции, в които няма да бъдат представяни бизнеси, а ще се споделят принципите, които са довели до ново ниво на съзнание по отношение на различни проблеми.

  Всяка вечер от 16-и до 22 юни на сцените на „The Centre“ или в Арт салона на радио „Варна“ ще бъде представяна идея или философия по съвсем различен начин. Фокус в програмата на фестивала е „Различният семинар“. Наречен е така, защото не отговаря на модерния маркетингов модел, по който се провеждат множество семинари в страната.

  От 23 до 25 юни в зала 3 на хотел „Черно море“ ще се проведе целодневен семинар, разглеждащ възможните аспекти на начина на живот и отношението към околния свят. Вход СВОБОДЕН за всеки, който желае да научи повече за здравето, етиката и философията. Лайтмотивът на семинара се фокусира върху избора, който правим и от който зависи живота ни.

  Специално място в програмата е отделено и за децата. Фестивалът е посветен на бъдещето на хората, затова 95% от събитията в него са безплатни. Нека всеки открие своето зрънце познание сред многобройните представени възможности.

  Подробната програма по дни и часове вижте ТУК»

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *