Varna
21°
ясно небе
Влажност: 40%
Вятър: 5m/s ESE
Съставиха два акта при акция срещу незаконния добив на дърва за огрев във Варненско
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Североизточно държавно предприятие
Снимка: Североизточно държавно предприятие

Два акта и един констативен протокол са съставени при съвместна акция на горските стражари и полицията срещу незаконния добив на дърва за огрев във Варненска област. На територията на два варненски квартала и четири села са извършени проверки с участието на представители на МВР и мобилните контролни екипи на горските стопанства във Варна, Балчик и Суворово, които са част от Североизточно държавно предприятие.

Акцията, проведена в края на миналата седмица, започва с обход в местността Джанавара и продължава с проверка за дърва без маркировка в пет къщи в кв. „Аспарухово”.

1 куб. м незаконно добити дърва за огрев са конфискувани при инспекция в три къщи в покрайнините на варненския квартал „Владислав Варненчик”. На нарушителите са съставени два акта и един констативен протокол, отчитат от ДГС „Варна”.

С цел да се противодейства на незаконната сеч и търговията с нерегламентирано добита дървесина акцията на горските стражари и органите на МВР обхваща и четири имота в границите на село Каменар. Нарушения не са констатирани. Не са установени нарушения и при последвалата проверка в седем частни имота в землищата на селата Дъбравино, Синдел и Царевци.

„Работим активно по всеки сигнал за нерегламентирани действия в горите. Стараем се чрез системен контрол да ограничим незаконния добив на дърва за огрев. Разчитаме много и на гражданите, които подавайки информация на телефон 112, могат да помогнат за своевременното установяване на нарушителите”, коментира директорът на ДГС „Варна” инж. Иван Иванов и благодари на Областната дирекция на МВР-Варна за оказаното съдействие.

През изминалата седмица служителите на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен, са съставили общо 12 акта и 7 констативни протокола. В периода от 5 до 12 юни горските стражари са извършили 354 проверки. Инспектирани са 157 обекта за добив на дървесина, 133 превозни средства, 62 физически лица и др.

1 коментар

  1. СТЕФАН

    ТЕ СА СКЪСАЛИ ДРУГИТЕ С КАМИОНИТЕ ИЗНАСЯТ АМА НЯМА КОИ ДА ГИ ПРОВЕРИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *