Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
6 месеца затвор за битова кражба
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

арест-белезници-съд

24-годишният мъж е осъждан за други посегателства срещу собствеността и личността, и в момента изтърпява наложено му с предходна присъда наказание

С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, Районният съд във Варна наложи ефективно наказаниe за битова кражба.

24-годишният М. А. призна вината си за извършена на 24 февруари тази година кражба от частен дом в района на автогарата на компютър, уеб-камери, технически аксесоари и дрехи.

Кражбата е извършена рано сутринта, непосредствено след като подсъдимият забелязал, че обитателя на къщата заключва вратата и тръгва за работа. 24-год. младеж упражнил натиск върху дограмата на прозорец откъм улицата и успял през него да проникне в жилището.

Отнетото чуждо имущество, на обща стойност за близо 1000 лева, подсъдимият отнесъл и скрил в необитаема постройка в ромската махала. Ден по-късно, при извършена проверка от полицията, младежът признал за стореното и показал къде е укрил откраднатите вещи.

24-годишният младеж е осъждан за други посегателства срещу собствеността и личността и в момента изтърпява наложено му с предходна присъда наказание.

За конкретната кражба съдът му наложи 6 месеца лишаване от свобода, които да търпи в затвор, при строг режим. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *