Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Инвестиция в Частно банкиране
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Varna - DSC_2334

„Щастието е да имате добра банкова сметка, добър готвач и добро храносмилане” – Жан Жак Русо. Към знаменитата фраза може да добавим – и добър личен банкер!

Инвестициите като понятие произхождат от латинската дума „investitio”, което означава „влагам”. Инвестициите са финансови, имуществени и интелектуални вложения на средства в определени обекти за продължителен период от време, с цел нарастване на доходите и разширяване капитала на вложителите.

„Въпросът не е колко пари правиш, а колко от тях запазваш, колко добре работят за теб и за колко поколения ги задържаш.”
Робърт Кийосаки

Какво представлява частното банкиране и за кого е предназначено?
Частното банкиране е услуга, предназначена за заможните клиенти – състоятелни хора, които притежават значителни активи и имат по-сложни инвестиционни нужди. В таргета попадат и хора, формиращи високи и средни доходи, които натрупват активи и имат потенциал да станат заможни. Клиентите са най-често предприемачи, собственици и управители на престижни фирми, висшият и средният мениджмънт на големи компании, хора със свободни професии. Засилва се интересът и сред клиенти, работещи в чужбина, които имат нужда да ползват банкови услуги у нас.

Предимствата
Частното банкиране е услуга, насочила усилията си за постигане на пълния комфорт и задоволяване на специфичните клиентски нужди. Частното банкиране предлага висок стандарт на обслужване и предимства, които всеки зает човек би оценил: индивидуална грижа, личен банков консултант, висок професионализъм при управлението на финансовите средства, осигуряване на гъвкави финансови решения.
Уникалността на услугата Частно банкиране е, че съчетава в едно всичко, което банката „произвежда”.

Според експерти клиентите с по-големи финансови възможности трябва да организират спестяванията си внимателно и при намерения за инвестиране да потърсят специализирана услуга и професионалист. Доверието и качеството в обслужването на клиентите станаха по-важни от всякога.

България или Швейцария?
Частното банкиране в България е по-достъпно в сравнение с условията, на които трябва да отговаря клиентът в Швейцария и таксите, които трябва да заплаща там. Възможността да ползват персонален банкер в редица банки в Западна Европа, задължава клиентите да вложат минимум 500 000 евро.

Личните банкери в България са компетентни, познават местното законодателство и имат пряк достъп до клиента си, а респективно и клиентите до авоарите си.

Скъпо удоволствие ли е частното банкиране?
Във Fibank (Първа инвестиционна банка) клиентът заплаща такса за привилегията, която дава услугата. В нетно измерение дивидентите за клиентите, имащи личен банкер, са в пъти повече, сравнени с останалите клиенти.

За личния банкер
На разположение на клиента е по всяко време, съобразява се със свободното му време, управлява позициите му, известява го за изтичащи падежи, срокове, както и за нови възможности, промоции и атрактивни продукти. Добрият личен банкер познава перфектно продуктите на банката, семейството и нуждите на клиента си, не му продава ненужни услуги и е дискретен.

Профилът

  • Вие сте клиент на Fibank или друга банка и притежавате солидни активи;
  • Имате нужда от личен финансов довереник;
  • Желаете банков специалист да Ви посещава в офиса;
  • Желаете да инвестирате на финансовите пазари;
  • Смятате, че комуникацията Ви с Банката е въпрос на престиж.
  • Ако разпознавате себе си в твърденията по-горе, то Вие имате нужда от Частно банкиране.

Можете да се свържете с нас на e-mail: privatebanking@fibank.bg

Представената публикация има изцяло информационен характер и не следва да се разглежда като препоръка за покупко-продажба на ценни книжа или склоняване към вземане на инвестиционно решение.

Varna-1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *