• Varna
  4°
  ясно небе
  Влажност: 69%
  Вятър: 5m/s SSW
  Започват летни ремонти в 30 училища и 22 детски градини
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  детска градина

  По двата проекта по ОП „Региони в растеж” с обща стойност над 19,7 млн. лв

  В 30 училища на територията на община Варна стартират строителни дейности, включващи ремонти на помещения, класни стаи, физкултурни салони, боядисване на стени и тавани, подмяна на съществуващи метални дограми, обновяване на парни инсталации, възстановяване на обезвъздушителни линии, подмяна на ел. табла, ремонт на санитарни възли, подмяна на канализационни тръби, изграждане на външни площадки, подмяна и укрепване на тротоарни плочи и др.

  По-мащабни са дейностите в ОУ „Йордан Йовков” – текущ ремонт на помещения, с цел превръщането им в стая за хранене и класна стая, IV Езикова гимназия „Фредерик Жолио Кюри” – ремонт на парна инсталация, подмяна на съществуваща метална дограма, подмяна врати и на ел. табла, боядисване на помещения и др., ОУ „Свети Патриарх Евтимий” – поставяне на стълбищен профил, на первази от гранитогрес и др., СУ „Свети Климент Охридски” – частична външна топлоизолация, ОУ „Васил Друмев” – ремонт на санитарни помещения и ОДК- Варна – обновяване на коридори.

  Строителни дейности ще се извършат и в 22 детски градини. В ДГ №17 „Д-р Петър Берон” предстои основен ремонт на покрив, подмяна на топлообменник и на котел, ДГ №43 „Пинокио” – топлоизолация на сградата на филиала, ДГ №15 „Гълъбче” – укрепване на тераса, ДГ №32 „Моряче” – поставяне на топлоизолация на покрив и ДГ №40 „Детски свят” – реконструкция на северната ограда и др.

  Очаква се да започнат и ремонтни дейности в девет училища и три детски градини по двата проекта по ОП „Региони в растеж” с обща стойност над 19,7 млн. лв.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *