• Varna
  8°
  слаб дъжд
  Влажност: 87%
  Вятър: 5m/s ENE
  Варненски търговци скочиха срещу “Лафка”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка Дарик, архив
  Снимка Дарик, архив

  Управител на варненска фирма настоява общината да прекрати концесионните си договори с веригата заради редица нарушения

  Общината да прекрати концесионните си договори с веригата „Лафка” заради редица нарушения. За това настоява управител на варненска фирма, пише Дарик. В жалба, изпратена до правната комисия, Дияна Иванова обяснява, че от 22 години държи павилион и редовно плаща разрешителното за тази дейност. Заради жалба от концесионерите на „Лафка”, които се оплакали, че тя нарушава правата им с дейността си, от общината отказали на Иванова да плати дължимото за юни. Тя твърди, че в подобно положение са и други ползватели на павилиони в града.

  След като проучва концесионните договори, тя стига до извода, че предметът им е изцяло променен в нарушение на закона. Освен това веригата погазва редица разпоредби като продава храна и кафе без да има течаща вода, в някои от павилионите се предлагат цигари без да се спазва изискването за отстояние от училища и др, обосновава се варненката.

  По нейни думи в обектите на „Лафка” се извършва дейност, която не е предмет на договорите като хазарт, предоставяне на бързи кредити и отдаване на част от павилионите на франчайз на трети лица. Всички тези нарушения са достатъчно основание за едностранно прекратяване на концесионните договори от страна на общината, смята Иванова.

  3 коментара

  1. Варна

   Тая женица тръгнала срещу мутрите да се жалва, по-добре да си кротува, че с тия изроди оправия няма, никакви права не може да потърси срещу тях, най-много да си създаде излишно главоболия, ние живеем в шибана мутренска държава.

   • Nevena

    Все някой трябва да го направи!

  2. журналист

   Заглавието е подвеждащо и вредно оптимистично. Никакви Варненски търговци не са скочили срещу “Лафка”! Една женица се опитала да се измъкне от газещата простащина на бруталната Лафка и толкова! Иначе варненските търговци си мълчат и ще мълчат, защото са част от нашия народ, а той има 500-годишен стаж в мълчането.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *