Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Минчо Минчев, Евгени Божанов и Янг Чанг Чо откриват ММФ „Варненско лято“
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

received_10209405570368093

Публиката ще чуе за пръв път симфоничния цикъл „Пет български танца”, създаден от маестро Емил Табаков през 2010 г. и изпълняван в Гърция, Турция и Русия

Големият цигулар Минчо Минчев, пианистът Евгени Божанов, виолончелистът Янг Чанг Чо и Варненската филхармония с диригент маестро Емил Табаков откриват 91-ото издание на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ на 25-и юни от 20ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

По традиция първо ще прозвучи музикалната емблема на „Варненско лято“ – симфоничната Рапсодия „Вардар“ от Панчо Владигеров – един от основателите на летните тържества, с които започва историята на българския фестивал. Следва концерт за пиано, цигулка и виолончело в до мажор, оп. 56, от Лудвиг ван Бетовен. Публиката ще чуе за пръв път симфоничния цикъл „Пет български танца”, създаден от маестро Емил Табаков през 2010 г. и изпълняван в Гърция, Турция и Русия.

ММФ „Варненско лято“ 2017 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата и НУИ „Добри Христов“, със съдействието на Градската художествена галерия “Борис Георгиев” и др.

Билети за събитията от програмата могат да се закупят на касите на ФКЦ и онлайн на www.fccvarna.bg, за „Опера в Летния театър“ – на касите на Летния театър, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията – на място преди събитието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *