• Варна
  3°
  тъмни облаци
  Влажност: 75%
  Вятър: 3m/s NNE
  Опасен рецидивист опита да изнасили възрастна жена
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  арест

  Задържан е за срок до 72 часа

  С постановление на наблюдаващия делото прокурор в Районната прокуратура за срок до 72 часа е задържан 41-годишният Милко Алипиев от варненското село Болярци. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за опит за изнасилване, извършен при условията на опасен рецидив – престъпление по член 152, ал. 3, т. 5, във връзка с член 152, ал. 1, във връзка с член 18, ал. 1, във връзка с член 29, ал. 1, буква „а“ от НК. За това престъпление се предвижда наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода.

  Досъдебното производство било образувано срещу неизвестен извършител на 21 юни 2017 г. Само ден по-късно 41-годишният насилник е установен и обвинен в опита за изнасилване на възрастна жена от шуменското село Друмево. Жената отивала до магазина, когато Милко Алипиев я спрял, за да попита за жена от селото. Нападнал пенсионерката, съборил я на земята, като я опипвал, а после направил опит да я изнасили.

  Жената оказала яростна съпротива. Успяла да се отскубне от нападателя си, като му обещала, че ще се върне. В дома си разказала на сина си за насилието над нея. Повикана била полицията, която задържала 41-годишния Милко. Той е осъждан за изнасилване и за грабеж.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *