• Varna
  1°
  ясно небе
  Влажност: 100%
  Вятър: 1m/s WNW
  92-ма ухапани от кърлежи във Варна за седмица
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  кърлеж

  Регистрирани са 39 нови случая на варицела

  92-ма души са ухапани от кърлежи за периода 16 юни 2017 г. – 22 юни 2017г. В биологичната лаборатория на РЗИ са изследвани 2 кърлежа – 1 случай с Иксодес рицинус и 1- Hyaloma marginatum. Няма регистрирани случаи на заболели от Лаймска болест и Марсилска треска.

  Регистрираната остра заразна заболeваемост се движи в характерните за сезона граници, съобщават от РЗИ.

  Регистрирани са 32 случая на чревни инфекции срещу 28 от предходната седмица, като през настоящите дни чревните инфекции са представени от: 26 ентероколита, 3 салмонелози, 1 колиентерит и 2 вирусни хепатита.

  От въздушно- капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 42 лица срещу 35 за предходната седмица, представени от: 39 случая на варицела и 3 случая на скарлатина. Случаите с диагноза ОРЗ са 133 срещу 120 за предходната седмица. С диагноза Грип в Инфекциозна клиника на МБАЛ „Св. Марина” няма постъпили за лечение пациенти. С усложнения след преболедуване от ОРЗ са общо 13 лица: от тях с бронхити – 7 и с пневмония – 6 лица.

  В имунизационния кабинет през отчетния период са преминали общо 75 лица. Проведени са общо 40 имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 13 лица.

  В КАБКИС са изследвани и консултирани 15 лица. Извършени са 36 епидемиологични проучвания на болни с ОЗБ.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *