Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Всички депутати на Марешки се отказват от имунитетите си
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Марешки

Цялата парламентарна група на партията на бизнесмена Веселин Марешки ВОЛЯ доброволно ще се откаже от депутатския ди имунитет. Това обяви народният представител Пламен Христов в предаването “Събуди се” по Нова телевизия. Вчера прокуратурата поиска имунитетите на Христов, както и на колегите му от ВОЛЯ – лидера Веселин Марешки и Кръстина Таскова.

Исканията се основават на доказателства от разследване на Окръжна прокуратура – Варна, образувано на 12.12.2014 г. за изнудване на собственици на аптеки да прехвърлят бизнеса си Най-малката група в парламента има 12 народни представители.

“Всички ще си дадем имунитетите в сряда, защото искаме да покажем, че не се притесняваме и нямаме нужда от имунитет”, каза Христов. Той обясни, че това обвинение е старо и че Спецпрокуратурата по него не е установила извършено престъпление.

“Сега отново започва същото разследване със същите жалбоподатели и същото обвинение”, каза депутатът. Според Христов няма как да има натиск не може да има от страна на Марешки заради голямата конкуренция.

“Прокуратурата казва, че тепърва ще събира доказателства от собственици на аптеки, насила прехвърлили аптеките си на Марешки. От 15 години сме трън в очите на аптечния бизнес, после станахме трън в очите на петролния, а сега – и на политическия бизнес”, каза депутатът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *