Varna
18°
ясно небе
Влажност: 72%
Вятър: 3m/s NE
Унгария обяви, че Брюксел лицемери по проблема с мигрантите
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

768x432 (1)

Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто смята, че Европейският съюз трябва да разреши проблема с нелегалната миграция за запазване на сигурността в Европа. Това той е коментирал пред беларуската държавна телевизия “Беларус-1”, цитиран от ТАСС.

“Европейкият съюз има лицемерно отношение към мигрантския проблем”, подчерта Сиярто, допълвайки: “Позволихме на 1,5 милиона нелегални мигранти да влязат в Европа без никакъв контрол и регулиране, никой никого не проверяваше и ние не знаехме какви са тези хора, защо са дошли, какви са плановете им.”

Според него това е “огромен риск”.

“Вече виждаме, че Европа се сблъска с най-сериозната терористична вълна, сега терористичните атаки се случват почти всеки месец, това просто е неприемливо”, настоя унгарският първи дипломат.

Сиярто изтъкна, че вместо да решава проблема, Европейската комисия взема на мушка Полша, Унгария, Чехия и централноевропейските страни, шантажира ги, заплашвайки ги с наказание.

“Защо те не се занимават с реални въпроси? Защото те не се безпокоят как да се съхрани сигурността в Европа. Вместо това те демонстративно наказват онези държави, които открито говорят за заплахите и предизвикателствата”, подчерта унгарският външен министър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *