• Варна
  14°
  разкъсана облачност
  Влажност: 58%
  Вятър: 5m/s S
  Завърши 9-ият тенис турнир за аматьори “Св. Св. Константин и Елена Къп” 2017
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  13

  Вижте победителите (снимки)

  На 01 и 02 юли на тенис кортовете на Гранд хотел Варна се проведи IX тенис турнир за аматьори “Св. Св. Константин и Елена Къп” 2017.

  И тази година състезанията се проведоха в три формата:
  сингъл мъже – участие в турнира взеха 23-ма състезатели, играли на елиминация
  двойки мъже – 16 двойки, играли в 4 групи
  двойки жени – 5 женски двойки, състезавали се всеки срещу всеки

  12При дамите победител с най-много спечелени мачове в турнира стана двойката Антоанета Маркова (Казанлък) и Елена Андонова (София). Финалист при жените е двойката от Варна Ивелина Петрова и Илиана Петрова.

  8При сингъл мъже до първия полуфинален мач достигнаха варненците Емо Николов и Пламен Радев (партньори на двойки), като Николов спечели мача с резултат 7:6. Във втория полуфинал един срещу друг се изправиха Сава Стойков и Георги Липошлиев. Победата бе за Стойков с резултат 6:1 и така той си осигури участието във финала срещу миналогодишния победител при сингъл Емо Николов. И тази година той грабна титлата, налагайки се срещу Стойков с резултат 9:3.

  7При двойките мъже в първия полуфинал участниците от Търговище Светослав Филев/Стоян Мирев надиграха варненците Емо Николов/Пламен Радев с 9:7. Във втория полуфинал Виктор Нейчев и Сава Стойков спечелиха с 9:4 срещу Йордан Ников и Добромир Ганев.
  Така на финала един срещу друг застанаха двойката Филев/Мирев (Търговище) и Нейчев/Стойков (Варна), като варненците извоюваха победата с 2:0 (6:2, 7:5).

  3Победителите и финалистите във всяка от групите получиха купи, грамоти, предметни награди и ваучери за почивка, осигурени от организатора на турнира „Св. Св. Константин и Елена холдинг“ АД и партньорът на събитието Мтел.

  Спортното събитие за аматьори се проведе за девета поредна година като част от инициативата „Уелнес фонд“ на курорта. Тази година турнирът отбеляза участието на нови лица и при сингъл и при двойките, като много от тях достигнаха далеч напред в турнира, а някои от тях станаха и победители.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg