Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Завърши 9-ият тенис турнир за аматьори “Св. Св. Константин и Елена Къп” 2017
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

13

Вижте победителите (снимки)

На 01 и 02 юли на тенис кортовете на Гранд хотел Варна се проведи IX тенис турнир за аматьори “Св. Св. Константин и Елена Къп” 2017.

И тази година състезанията се проведоха в три формата:
сингъл мъже – участие в турнира взеха 23-ма състезатели, играли на елиминация
двойки мъже – 16 двойки, играли в 4 групи
двойки жени – 5 женски двойки, състезавали се всеки срещу всеки

12При дамите победител с най-много спечелени мачове в турнира стана двойката Антоанета Маркова (Казанлък) и Елена Андонова (София). Финалист при жените е двойката от Варна Ивелина Петрова и Илиана Петрова.

8При сингъл мъже до първия полуфинален мач достигнаха варненците Емо Николов и Пламен Радев (партньори на двойки), като Николов спечели мача с резултат 7:6. Във втория полуфинал един срещу друг се изправиха Сава Стойков и Георги Липошлиев. Победата бе за Стойков с резултат 6:1 и така той си осигури участието във финала срещу миналогодишния победител при сингъл Емо Николов. И тази година той грабна титлата, налагайки се срещу Стойков с резултат 9:3.

7При двойките мъже в първия полуфинал участниците от Търговище Светослав Филев/Стоян Мирев надиграха варненците Емо Николов/Пламен Радев с 9:7. Във втория полуфинал Виктор Нейчев и Сава Стойков спечелиха с 9:4 срещу Йордан Ников и Добромир Ганев.
Така на финала един срещу друг застанаха двойката Филев/Мирев (Търговище) и Нейчев/Стойков (Варна), като варненците извоюваха победата с 2:0 (6:2, 7:5).

3Победителите и финалистите във всяка от групите получиха купи, грамоти, предметни награди и ваучери за почивка, осигурени от организатора на турнира „Св. Св. Константин и Елена холдинг“ АД и партньорът на събитието Мтел.

Спортното събитие за аматьори се проведе за девета поредна година като част от инициативата „Уелнес фонд“ на курорта. Тази година турнирът отбеляза участието на нови лица и при сингъл и при двойките, като много от тях достигнаха далеч напред в турнира, а някои от тях станаха и победители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *