• Варна
  6°
  ясно небе
  Влажност: 39%
  Вятър: 7m/s NNW
  Кметът се срещна с временно управляващия посолството на Иран
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Кметът се срещна с временно управляващия посолството на Иран-DSC_8916

  Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с временно управляващия Посолството на Иран в България Н. Пр. Хасан Дотаги, който бе придружен от съветника по културните въпроси Мохамед Киани. По време на разговорите кметът запозна своите гости с проектите, които се реализират в общината, с инициативата Европейска младежка столица и културния календар на града.

  Кметът се срещна с временно управляващия посолството на Иран-DSC_8915Посланик Хасан Дотаги сподели, че през последните 6 месеца представители на много български фирми са търсили контакти, с цел създаване и разширяване на възможностите за двустранно сътрудничество. В тази връзка посолството е започнало подготовка за организиране на бизнес делегация, която да посети Иран. По-рано днес Н. Пр. хасан Дотаги е провел среща и с представители на Търговско-промишлената камара във Варна, които са поели ангажимент да уведомят своите членове за инициативата на посолството.

  Кметът се срещна с временно управляващия посолството на Иран-DSC_8932По информация на дипломата в момента 34 вида стоки от Иран се внасят в България, а 57 – от България за Иран. Миналата година пък Варна е била посетена от 21 000 ирански туристи.

  Kметът Иван Портних заяви, че градът отчита добър сезон, а амбициите са Варна да се первърне в дестинация за четири сезона.

  Кметът се срещна с временно управляващия посолството на Иран-DSC_8913

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *