Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Фестивал събира майстори на уникати от Европа и САЩ във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

19848843_10209530558132709_1640779965_n

Второто издание на „Сръчко“ ще се проведе от 14 до 23 юли

Занаятчии от Европа и САЩ се събират във Варна. Те идват за втория фестивал и базар “Сръчко”. Той ще се проведе от 14 до 23 юли в Приморския парк – между “Раковината” и Морското казино.

За летния базар организаторите са подготвили богата програма от демонстрации, танци, песни. Школи по танци и изкуства ще демострират: зумба, карате, песни, балет, театър и още много. Както и на зимния, така и на летния базар организаторите не са пропуснали да включат и благотворителната си част. На базара ще се включат фондация SOS детски селища, както и Карин Дом. Двете фондации ще събират средства за техни програми по време на базара.

Всички варненци и гости на града ще могат да се докоснат до невероятен асортимент, приготвен от над 180 изложители.

Богатството е уникално: детски книги, щамповани тениски, колиета, гривни, обеци, пръстени, аксесоари за коса, естествени камъни, сувенири от естествени камъни, кактуси и арт аранжировки, козметика, декорация върху храна (пилета от яйца и тн.), рисувано стъкло, бижута и пластики, стъклени фигурки, млечни продукти, детски дървени играчки и керамика, звездно цвете, боди арт, колиета с имена, стъклена, кристална и метална бижутерия, аксесоари за коса и дрехи, посребрени реплики на стари български накити, стъклена бижутерия, декупаж, икони, картини, чанове, ножове и българска шевица, ръчно изработени реплики на музикални инструменти под формата на сувенир, чанти, значки, дървени миниатюрни къщички за деца, сувенири от филц и текстил, изделия от дърво, бижута от цветя, кукли, бижута от полимерна глина, карвинг свещи, кукери, скрапбукинг, бебешко плетиво, билкови мехлеми, тъкани черги и много, много други.

Всичките изделия са ръчноизработени уникати. Първият “Сръчко” се проведе зимата във Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *