Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Сладолед на корем за участниците в детския фестивал “Пясъчни творения”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

kids-eating-ice-cream

Остават два дни до началото на форума

Само след два дни (08.07.2017) на плажа “Двореца” меджу морските вълни – емблема на град Балчик, и “Двореца” – в миналото място за отдих на румънската кралица Мария, Белият град ще бъде домакин на II детски фестивал “Пясъчни творения”. Събитието е по е инициатива на Мартин Кръстев, като целите на фестивала са децата да разкрият своя талант и да работят сред природата.

Организатор на форума, който е подкрепен от Община Балчик, е Държавен културен институт “Културен Център”Двореца”. Участниците ще имат на разположение 1 час да сътворят най-красивото, на което са способни, с дарове на морето. Тази година празникът на пясъка и децата ще бъде без конкурсен характер, но ще има специални награди. Една от тях е за най-малък участник, а другите за сега ще запазим в тайна.

Журито е в състав: Ивелина Романова – пиар на РИМ Добрич, Косара Сотирова – детско мнение, победител в I-то издание на фестивала, Цветелина Ангелова – учител по рисуване и Венцислав Марков – скулптор.

Наградният фонд е осигурен от ДКИ КЦ “Двореца”, Община Балчик, а фирма Джей ел Джи ООД ще подкрепи участниците със студен и вкусен сладолед.

За сега арт събитието очаква да посрещне над 30 деца. Запишете се и вие, ще бъде забавно.

Програма:

Регистрация: 8:30 ч.

Откриване на фестивала: 9:00 ч.

Време за работа: 9:00 -10:00 ч.

Награждаване: 11:00 ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *