Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Концерт на Софийската филхармония в ММФ „Варненско лято“
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Концерт на Софийската филхармония в ММФ „Варненско лято“-sf

Концерт на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров и солисти Светлин Русев – цигулка, и Ксавие Филипс – виолончело, ще звучи тази вечер от 19ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център, част от програмата на Международния музикален фестивал „Варненско лято“. Ще звучат струнните концерти на Брамс – Концерт за цигулка и оркестър ре мажор, оп.77, и Концерт за цигулка, виолончело и оркестър ла минор, оп.102.

От създаването си през 1929 г. Софийската филхармония изминава дълъг път на художествено израстване, свързан с имената на едни от най-значимите фигури в нашата музика – Саша Попов, Константин Илиев, Добрин Петков, Васил Стефанов, Влади Симеонов, Димитър Манолов, Йордан Дафов, Емил Табаков, Юлиян Ковачев.

На 7-ми юли в Градската художествена галерия двама музиканти – Михаел Крен – саксофон, Австрия, и Евгения Радославова – пиано, ще ни въведат в изтънчения свят на френската музика с творби на Равел, Пуленк, Дебюси, Декрюк и Матитиа.

Билети за събитията от програмата на ММФ „Варненско лято“ 2017: за концертите – на касите на ФКЦ, и онлайн на www.fccvarna.bg, за „Опера в Летния театър“ – на касите на Летен театър, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията – на място преди събитието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *